Človek, ki ne bere, nima nobene prednosti pred tistim, ki ne zna brati (Mark Twain).


Dan Brown: IZGUBLJENI SIMBOL

Izšel je dolgo pričakovan roman pisatelja Dana Browna: Izgubljeni simbol. Knjiga znova ponuja vrtinec spletk, v katerih se znajde Robert Langdon, ki polagoma odkriva neznani obraz ameriškega glavnega mesta. Izkaže se, da so največje skrivnosti vsem na očeh in vodijo k eni sami neverjetni resnici. ''Veliko slavnih avtorjev je po veliki uspešnici napisalo sramotno nadaljevanje. Brown ni storil te napake. namesto tega je vnovič obudil žanr, ki je že izumiral (New York times).''
Vas zanima kako je potekala izdelava knjige? Več o tem na spletni strani http://www.youtube.com/watch?v=2A-ddfd7STQ

JAVNO DOSTOPEN SPLETNI KATALOG KNJIŽNICE


Pozdravljeni!

Od sedaj naprej lahko knjižnično gradivo naše šolske knjižnice pregledujete tudi preko javno dostopnega kataloga (OPAC). V desnem meniju med koristnimi povezavami izberite link SPLETNI KATALOG KNJIŽNICE. Prijavljati se ni potrebno. Lahko pregledate katero gradivo si lahko izposodite in če je gradivo prosto ali že izposojeno. Potem pa se vidimo v knjižnici. Opozorilo: Ogled spletnega kataloga je zaenkrat možen samo v šolskem okolju.

Lepo branje želim.
Knjižničarka Martina Hribernik

ŠOLSKI PARLAMENT



Tema letošnjega šolskega parlamenta je Strpnost, diskriminacija in stereotipi. V knjižnici si lahko izposodite več knjig na to temo, novost v knjižnici pa sta slikanica z nalovom Pegasta Jagoda (avtorica: Julianne Moore) in roman Bela kava in Posipanec (avtor: Carolin Philips), primerna tako za najmlajše kot tudi starejše bralce.
Pegasta Jagoda je deklica, ki jo njene pegice na vso moč motijo, kajti zaradi njih je drugačna, na kar jo opozarjajo tudi njeni vrstniki...
Sammy, desetletni nemški deček, se od svojih vrstnikov razlikuje le po barvi kože. Temnejši je, zato ga otroci kličejo Bela kava...

Knjižničarka Martina Hribernik


Slovenski knjižnično-muzejski MEGAKVIZ

Dragi učenci!

Še je čas za reševanje MEGAKVIZ-a. Megakviz lahko rešujete tudi preko interneta na naslovu http://www.koz.si/megakviz/. Upoštevali bodo rešitve, ki bodo prispele do 31. marca 2010. Učenci pridružite se. Nagrade so mamljive.

Knjižničarka Martina Hribernik

KNJIŽNE NOVOSTI V FEBRUARJU


Lepo vabljeni k branju knjižnih novosti v šolski knjižnici. Tukaj si lahko ogledate, katere so novosti.

knjižničarka Martina Hribernik

LITERATURA O NASILJU V ŠOLAH V KNJIŽNICI

V okviru Mrež 2, katerih letošnja tema so Strategije za preprečevanje nasilja, se želimo na naši šoli bolj učinkovito in senzibilno soočati z nasiljem. V knjižnici si lahko izposodite literaturo o nasilju v šolah. V ta namen smo pripravili poseben razstavni kotiček. Tukaj si pa lahko preberete, kaj o nasilju v šolah meni dr. Ljubica Marjanovič Umek, predsednica komisije za analizo problematike nasilja v šolah.

Knjižničarka Martina Hribernik

OBVESTILO O ZAPRTOSTI KNJIŽNICE

Uporabnikom knjižnice!

Knjižnica bo v torek, 2.2.2010, zaradi pouka zaprta naslednje šolske ure: 1., 3., 4. in 5. šolsko uro. Ostali čas bo odprta po urniku.
Hvala za razumevanje.

knjižničarka Martina Hribernik