Človek, ki ne bere, nima nobene prednosti pred tistim, ki ne zna brati (Mark Twain).


MEDNARODNI MESEC ŠOLSKIH KNJIŽNIC



Tudi v letošnjem šolskem letu bo na naši šoli potekal projekt Mednarodni mesec šolskih knjižnic. Središče letošnjega gesla “ŠOLSKE KNJIŽNICE – VEZ MED PRETEKLOSTJO, SEDANJOSTJO IN PRIHODNOSTJO” opozarja na bogastvo, ki ga knjižnice hranijo. V šolskih knjižnicah so shranjene knjige in dokumenti, ki pričajo o preteklem času in ohranjajo zgodovino, skrbijo za sedanjost in prihodnost naših učencev s tem, da jih opremljajo s kompetencami, ki so potrebne za uspešno delovanje v današnji družbi. Praznovanje mednarodnega meseca šolskih knjižnic pa opozarja na široko paleto dejavnosti, s katerimi knjižnice učence in starše opremljajo za življenje.

V šolskem letu 2012/2013 bo Mednarodni mesec šolskih knjižnic na naši šoli potekal drugič in sicer bo potekal v mesecu oktobru. S praznovanjem bomo opozorili na delo šolske knjižnice in izpostavili njen pomen pri pridobivanju znanja, krepitvi samopodobe, omogočanju empatije, treningu socialnih veščin učencev in dijakov.

Dejavnosti, ki bodo potekale v tem času:

1.    Predstavitev mednarodnega dneva šolskih knjižnic na spletni strani knjižnice.
2.    Z učenci bomo pripravili priporočilni seznam petih slovenskih knjig, ki bi jih priporočali sovrstnikom po svetu. Seznam bomo poslali na naslov IASL, kjer ga bodo objavili.
3.    Za javnost bomo organizirali predstavitev raziskovalnih/projektnih nalog, pri katerih je sodelovala šolska knjižnica z viri in učenjem uporabe virov.
4.    Učenci bodo pregledovali spletne strani šolskih knjižnic in odkrivali razlike med njimi.
5.    Organizirali bomo razne natečaje.
6.    Sproti bomo dodali še druge dejavnosti.

Vabljeni k sodelovanju!